What is the yellow light on the combustible gas alarm?
Publication Date:2022/10/26 Among the many types of alarms, the combustible gas alarm is a gas detector that detects the concentration of single or multiple combustible and explosive gases and leaks. However, the combustible gas alarm mainly has six types: catalytic combustion type, heat conduction type, infrared gas type, semiconductor type, light ionization type and laser type. Generally, the appropriate combustible gas detector is selected according to the properties and density of the detected combustible and explosive gas. Therefore, when in use, due to improper selection or use, the combustible gas alarm will always turn on yellow light. Then you know combustible gas alarm what is the yellow light all the time? The following is a brief introduction by yi yun Tian:

, it is very likely that the instrument has failed. Generally speaking, the yellow light of the combustible gas alarm is on, which indicates the instrument failure light. At this time, the combustible gas alarm cannot be used normally because of some failure.
Possible causes of the yellow light on the combustible gas alarm:
1. The delay is not over.
Solution: Wait for the delay to end.
2. Circuit failure.
Solution: Contact aftermarket.
3. Power failure time is too long.
Solution: Continue power on for more than 2 hours.
4. There are a lot of volatile gases such as oil fume, gasoline and paint in the environment.
Solution: Test in clean air.
5. Circuit failure.
Solution: Contact aftermarket.
6. The power cord is not properly connected.
Solution: Resect the power cord.
7. Circuit failure.
Solution: Contact aftermarket.
8. No exit after zeroing.
Solution: Long press the reset key or power off.
9. No exit after calibration.
Solution: Long press the reset key or power off.
To sum up, it is the possible reason why the combustible gas alarm keeps on yellow and the corresponding solution. When the yellow light of the combustible gas alarm fails, it is also possible that the sensor probe of the combustible gas has failed. It is recommended to contact Yiyuntian after-sales personnel for handling. Combustible gas alarms need to be verified at least once a year, otherwise they will be inaccurate. The sensor part is a loss product, the general life is 2 to 3 years, and the expiration is to be replaced.
Related information
-
How do you replace the sensor in a combustible gas detectors?
Combustible gas detectors serve as indispensable \"sentinels\" in industrial safety, with the sensor acting as the device\'s \"hea...
2026-07-10 -
How Should Combustible Gas Detectors Alarm Setpoints Be Configured?
For facility managers, safety engineers, and operations and maintenance personnel, scientifically setting alarm thresholds for com...
2026-07-08 -
What are the international certification standards for combustible gas detectors?
In the realm of global industrial safety, combustible gas detectors serve not only as early warning tools to prevent fires and exp...
2026-07-06 -
How to Troubleshoot Common Hardware Faults in four-in-one detectors?
In the field of industrial safety, the four-in-one detectors serves as the final line of defense for worker safety. For facility...
2026-07-03 -
What is the battery life of a Four-in-One Detectors?
In the field of industrial safety, the battery life of a Four-in-One Detectors directly impacts both worker safety and operational...
2026-07-01
















info@eranntexgas.com sale1@eranntexgas.com


15914124845